1. Get rid of all advertisements and get unlimited access to documents by upgrading to Premium Membership. Upgrade to Premium Now and also get a Premium Badge!

Running a form using Form builder 10g in windows 7

Discussion in 'Oracle Forms and Reports' started by neelambhumij, Jan 28, 2014.

  1. neelambhumij

    neelambhumij Active Member

    Messages:
    51
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    160
    Location:
    JOHANNESBURG
    Hi

    I am running my form with form builder 10g in windows 7 but the "ORACLE FORM" is not showing in internet explorer.
    I have set application server url as default.
    And web browser location as C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
    On startin oc4j instance, it is showing initialized and is stoping there.

    Please suggest what need to be done more to make it work.:confused:

    Thanks


    Kind Regards
    Neelam
     
  2. neelambhumij

    neelambhumij Active Member

    Messages:
    51
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    160
    Location:
    JOHANNESBURG
    Hi

    I have solved this issue.
    It always create a problem with windows7 on running the forms on local browser.
    The simple steps to follow as i did are:

    1> install Jinitiator 1.3.1.22
    2>download and install latest jre (probably java 7 update 45)
    3> go to C:\Program Files (x86)\Oracle\JInitiator 1.3.1.22\bin\hotspot
    rename jvm.dll as jvm_old.dll to create a backup for original jvm.dll
    4> copy the jvm.dll from C:\Program Files (x86)\Java\jre7\bin\client (i.e. the latest jre )and paste it in the path specified in step3.
    5>go to C:\DevSuiteHome_1\forms\server and create a copy for formsweb.cfg(rename it formsweb_orign.cfg)
    6> edit formsweb.cfg
    comment the line baseHTMLjinitiator=basejini.htm using # infront of this line.

    Restart the system.
    Its done... Yipee!!!



    Regards
    Neelam