1. Get rid of all advertisements and get unlimited access to documents by upgrading to Premium Membership. Upgrade to Premium Now and also get a Premium Badge!

not able to apply logs on standby db

Discussion in 'Server Administration and Options' started by ELSIMO, Jul 15, 2014.

  1. ELSIMO

    ELSIMO Guest

    HI GUYS

    CAN ANYONE HELP with the below isssue.
    I have created a standby database for dataguard setup and dupklicated it successfully from active target.
    I have also performed the below :its showing that logs are recieived but none of them is apllied , any idea why . Below is all the monitoring that i have done.
    on the stabdby db:
    ALTER DATABASE RECOVER MANAGED STANDBY DATABASE USING CURRENT LOGFILE DISCONNECT;

    Database altered.

    howver im still not able to sync it any idea why , below is my monitoring querires.

    SELECT PROCESS, STATUS, SEQUENCE# FROM V$MANAGED_STANDBY;

    PROCESS STATUS SEQUENCE#
    --------- ------------ ----------
    ARCH CONNECTED 0
    ARCH CONNECTED 0
    ARCH CONNECTED 0
    ARCH CLOSING 356
    MRP0 WAIT_FOR_LOG 142
    RFS IDLE 0
    RFS IDLE 360
    RFS IDLE 0


    select DEST_ID,dest_name,status,type,srl,recovery_mode from v$archive_dest_status where dest_id=1;
    1 LOG_ARCHIVE_DEST_1 VALID LOCAL NO MANAGED REAL TIME APPLY

    on the standby db
    select thread#,sequence#,applied from v$archived_log;

    THREAD# SEQUENCE# APPLIED
    ---------- ---------- ---------
    2 140 YES
    2 141 YES
    1 355 NO
    1 357 NO
    1 358 NO
    1 356 NO


    and on the primary:
    SQL> SELECT Max(sequence#) FROM v$log_history;

    MAX(SEQUENCE#)
    --------------
    359

    SQL> SELECT thread#, Max(sequence#) "Last Primary Seq Generated" FROM v$archived_log WHERE first_time BETWEEN ( SYSDATE - 1 ) AND ( SYSDATE + 1 ) GROUP BY thread# ORDER BY 1;

    THREAD# Last Primary Seq Generated
    ---------- --------------------------
    1 359
    2 142
     
  2. zargon

    zargon Community Moderator Forum Guru

    Messages:
    2,347
    Likes Received:
    348
    Trophy Points:
    1,430
    Location:
    Aurora, CO
    I presume this is 11.2; if you do not have standby redo logs configured this won't work. You need them in place before 11.2 dataguard will work correctly. Also check the V$ARCHIVE_DEST view for errors:


    select dest_name, error
    from v$archive_dest
    where error is not null;


    You may find a configuration error stopping your archivelog transfer.