1. Get rid of all advertisements and get unlimited access to documents by upgrading to Premium Membership. Upgrade to Premium Now and also get a Premium Badge!

Archived log files not registered in the Database

Discussion in 'General' started by Haiderms, Jan 15, 2014.

  1. Haiderms

    Haiderms Guest

    I have Widows Server 2008 R2

    I have Oracle 11g R2

    I configured primary and standby database in 2 physical servers , please find below the verification:

    I can see new generated Archive Files in the Disk but not in the database?

    I am using DG Broker


    Renetly I did failover from primary to standby database

    Then I did REINSTATE DATABASE to returen the old primary to standby mode

    Then I did Switchover again


    I have problem that archive logs not registered and not imeplemented.


    SQL> select max(sequence#) from v$archived_log;

    MAX(SEQUENCE#)
    --------------
    16234


    I did alter system switch logfile then I ssue the following statment to check and I found same number in primary and stanbyd has not been changed


    SQL> select max(sequence#) from v$archived_log;

    MAX(SEQUENCE#)
    --------------
    16234

    SQL> SELECT status, error
    2 FROM V$ARCHIVE_DEST_STATUS
    3 WHERE STATUS <> 'DEFERRED' AND STATUS <> 'INACTIVE';

    STATUS ERROR
    --------- -----------------------------------------------------------------
    VALID
    VALID


    From Secondary


    SQL> select name, value from v$dataguard_Stats;

    NAME VALUE
    -------------------------------- -------------------------------------------
    transport lag +00 00:00:00
    apply lag +00 00:00:00
    apply finish time +00 00:00:00.000
    estimated startup time 22




    Any body can help please?


    Regards
     
  2. jethwa.jignesh@gmail.com

    jethwa.jignesh@gmail.com Active Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    55
    Location:
    Nasik, Maharastra
    Dear,
    Please make sure you are not opening database before applying the archive logs.
    ( Secondary DB should be in mount state. )

    Kindly ensure/re-modify you Physical standby configuration steps as below & let me know if you facing any difficulty.
    Google -> configuring physical standby database 11g -> Select first search result from oracle.
    ( Sorry i can't provide you live link as this would be considered as spam )

    Cheers!