R12 Oracle Financials FAQs

in Oracle E-Business Suite & Oracle Fusion Applications; I would appreciate if somebody can provide answers of these FAQs with appropriate explanation. Thanks in advance. R12 Oracle Financials ...
+ Post Reply + Post New Topic
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Nidhi25's Avatar
    Nidhi25 is offline Member
    Points: 7,300, Level: 56
    Join Date
    04 Feb 2010
    Posts
    81
    Points
    7,300

    Question R12 Oracle Financials FAQs

    I would appreciate if somebody can provide answers of these FAQs with appropriate explanation.
    Thanks in advance.


    R12 Oracle Financials

    Modules: GL, AP, AR, FA and CE

    1. Which module is not included in Procurement?
    a) Oracle Payables
    b) Oracle Purchasing
    c) Oracle Order Entry
    d) Oracle Cash Management
    e) Both C) and d)
    f) Both b) and d)

    2. Top Ten List is
    a. Shortcuts to up to ten user-defined functions
    b. Shortcuts to the ten most frequently used functions
    c. Shortcuts to exactly ten user-defined functions
    d. List of the top ten new features

    3. Which of the following data are not partitioned by operating units?
    a. Payables
    b. Assets
    c. Receivables
    d. Purchasing
    e. Order Management

    4. Which of the following are reasons why it is desirable to share information between applications?
    a. Minimizes time for implementation setup
    b. Makes information available to every application in the system
    c. Minimizes data synchronization problems, because each piece of data is kept in only one table
    d. Keeps users from having to enter identical data in more than one place
    e. Increases processing speed

    5. Which of the following is not a qualifier for an accounting flexfield?
    a. Balancing segment
    b. Category segment
    c. Natural account segment
    d. Cost center segment
    e. Secondary Tracking Segment
    f. Management Segment

    6. Which of the following is not an organization classification?
    a. Primary Ledger
    b. Legal entity
    c. Operating unit
    d. Inventory organization
    e. Business Group

    7. How are journal entries in Oracle General Ledger organized?
    a. Lines, Headers, Batches
    b. Groups and then Lines
    c. Batches, Headers and then Lines
    d. Worksheets, headers, lines
    e. Batches, Worksheets and Headers

    8. Is it necessary to change password at regular intervals in Oracle Applications?
    a. True
    b. False
    9. It is possible to create Responsibility for General Ledger Application without Menu?
    a. True
    b. False

    10. The maximum number of segments in Chart of Accounts flexfield is 40.
    a. True
    b. False

    11. Which of the following is not part of Responsibility?
    a. Menu
    b. Data Group
    c. Request Group
    d. Password
    e. None of the above

    12. Descriptive Flexfields are mandatory in Oracle Applications.
    a. True
    b. False

    13. Chart of Accounts is a good example for Descriptive Flexfield in Oracle.
    a. Yes
    b. No

    14. Once we login to Oracle Applications, we can not logout immediately.
    a. True
    b. False

    15. What is CCID?
    a. Cross Currency ID
    b. Code Combination ID
    c. Cost Center ID
    d. Compilation Code ID
    e. None of the above

    16. It is necessary to configure MO: Operating Unit for Accounts Payables Application?
    a. True
    b. False

    17. Oracle Alerts can be used to send alert messages to managers in the company?
    a. True
    b. False

    18. Which of the following is not a valid Oracle Alert?
    a. Periodic alert
    b. Event Alert
    c. Monthly Alert
    d. Yearly Alert
    e. All of the above
    f. Both C) and d)

    19. Oracle workflow can be used for
    a. sending notifications to employees as required
    b. setting approvals mechanism in the company
    c. implement business flow in company
    d. All of the above

    20. One of the users in the company forgot his password. Which of the following is appropriate?
    a. User will not be able to login to the application in his lifetime
    b. User can request system administrator to change the password
    c. system administrator needs to create a new user immediately
    d. Company needs to dismiss the employee for forgetting the password
    e. None of the above

    21. What is MOAC?
    a. Multiple Organization Access Control
    b. Multiple Organization Applications Control
    c. Multiple Operations Units Access Control
    d. Match Organizations with Account Codes
    e. None of the above

    22. Which of the following is optional while defining Responsibility?
    a. Menu
    b. Start Date
    c. Data Group
    d. Request Group
    e. None of the above

    23. What is the difference between Key Flexfield (KFF) and Descriptive Flexfield (DFF)?
    a. KFF and DFF are Mandatory
    b. KFF and DFF are Optional
    c. KFF is Optional and DFF is Mandatory
    d. KFF is Mandatory and DFF is Optional
    e. None of the above

    24. What of the following is true?
    a. Responsibility is attached to Menu
    b. Responsibility is attached to User
    c. Menus are attached to User
    d. User is attached to Responsibility
    e. None of the above

    25. What of the following is a good example for Oracle Workflow?
    a. Posting of GL Journals
    b. GL Journal Approval
    c. GL Budget Creation
    d. Creation of Responsibility in Sys Admin
    e. None of the above

    26. Which of the following items is NOT a valid consideration when you need to import legacy data into Oracle General Ledger?
    a. Adding new GL columns for data not accommodated by GL
    b. Network throughput rate
    c. Interfacing legacy tables to Oracle GL tables
    d. Working around legacy-system shortcomings
    e. Not Applicable

    27. Which data element is not present in Oracle General Ledger?
    a) Budgets
    b) Journal entries
    c) Customers
    d) Accounts master file
    e) Encumbrances

    28. What is the initial status of an accounting period in Oracle General Ledger?
    GreenChain Software Solutions Pvt. Ltd. Question Paper
    Private Circulation Only 4
    a) Future-Entry
    b) Open
    c) Never Opened
    d) Closed
    e) Permanently Closed

    29. What is the very first step in setting up Oracle General Ledger?
    a) Primary Ledger
    b) Chart of Accounts
    c) Suspense accounts
    d) Security rules
    e) Cross Validations Rules

    30. Which option best describes the function of security rules?
    a) They restrict access to a Primary Ledger
    b) They restrict access to Account Combinations
    c) They restrict access to Segment Values
    d) They restrict access to Forms
    e) They restrict access to Operating Units

    31. Which of the following is not a prerequisite for entering a Primary Ledger?
    a) Chart of Accounts
    b) Budgetary Control Group
    c) Accounting calendar
    d) Functional currency
    e) Not Applicable

    32. How should T be defined in Summary Accounts?
    a) Summary account
    b) Parent value
    c) Child value
    d) Rollup group
    e) Not Applicable

    33. By what entity is the authorization limit for manual journal entry set in Approvals?
    a) Position
    b) Journal source
    c) Journal category
    d) Employee
    e) User

    34. If a journal with four different balancing entities is out of balance, what accounts will be used as balancing accounts?
    a) Intercompany account
    b) Suspense account
    c) Offset account
    d) Target account
    e) Not Applicable

    35. Which one of the following Mass Allocations options usually generates the most journal lines?
    a) Constant
    b) Looping
    c) Summing
    d) Total
    e) All of the above

    36. Which line describes the function of the Journal Import program?
    a) Delete Journal entries
    b) Modify Journal Entries
    c) Import Journal entries
    d) Corrects journal entries
    e) Not Applicable

    37. What of the following choices is not a valid display option in account assignments for row sets?
    a. B
    b. C
    c. E
    d. T
    e. Not Applicable

    38. What do you need to do with bank statement lines that are marked as External?
    a. Reverse receipts
    b. Need not do anything
    c. Create miscellaneous transactions
    d. Mark them as Internal afterwards
    e. Stop the payments

    39. Which of the following statements is true?
    a. You cannot purge without archiving
    b. You can archive without purging
    c. Oracle Cash Management purges Forecasting the open interface automatically
    d Oracle Cash Management purges Bank Statements in the open interface automatically
    e. Bank statements from production tables can be deleted

    40. Cashier has decided to Void the Payment and wants to process the invoice only after talking to the supplier as there is some discrepancy. Which invoice action will be the best choice?
    a. None
    b. Hold
    c. Cancel
    d. Stop
    e. Release

    41. Accounts Payables is integrated with Purchasing and uses Matching options. Which of the following is not possible in Invoice Workbench?
    a. Two - Way Matching
    b. Three - Way Matching
    c. Four - Way matching
    d. One - Way Matching
    e. None of the above

    42. Payables clerk has validated one invoice in Invoice Workbench in Payables module by mistake and does not want this invoice to be paid. Which one of the following is the best option?
    a. Cancel the Invoice immediately from invoice workbench
    b. Delete the invoice from Payables Application
    c. Inform Cashier through mail or inter office correspondence that invoice should not be paid
    d. Apply Hold on the invoice immediately
    e. Run concurrent program "Reverse Validated Invoice" and select invoice no. as parameter

    43. Which of the following is NOT possible while designing Withholding Taxes in Payables?
    a. Create Withholding Tax Invoice during Invoice Validation
    b. Create Withholding Tax Invoice during Invoice Payment
    c. Create Withholding Tax Invoice while saving the invoice
    d. All of the above
    e. None of the above

    44. Oracle payables is set up at the _____ level in a multi org environment?
    a. Legal Entity
    b. Business Group
    c. Operating Unit
    d. Inventory Organization
    e. HR Organization

    45. Which of the following is NOT a valid Invoice Type in Payables Module?
    a. Prepayment
    b. Post payment
    c. Mixed
    d. Withholding Tax
    e. Debit Memo

    46. Where do you assign Ledger to an Asset Book in Assets Module??
    a. System Options
    b. Asset Category
    c. Book Controls
    d. Asset Fiscal Years
    e. Prorate Conventions

    47. Select the sequence of physical inventory counting of assets in FA?
    a. Enter Physical inventory data, Run comparison, View Results
    b. Run Comparison, View Results, Enter Physical Inventory Data
    c. Enter Physical inventory data, View Results, Run comparison
    d. View Results, Enter Physical inventory data, Run comparison
    e. View Results, Run comparison, Enter Physical inventory data

    48. Which of the following is not a valid Asset Book in Fixed Assets module?
    a. Corporate Book
    b. Tax Book
    c. Depreciation Book
    d. Budget Book
    e. None of the above

    49. Among the following, which one is first step in India Localization?
    a. Define TDS Sections
    b. Supplier Additional Information
    c. Regime Registration
    d. Tax Names
    e. Invoice Tolerances

    50. Which of the following is NOT a valid TDS threshold limit in India Localization?
    a. Single
    b. Cumulative
    c. Single and Cumulative
    d. Amount Ranges
    e. None of the Above

    51. BOE Agent is Optional while entering Bill Entry Invoices?
    a. Yes
    b. No

    52. PLA invoices can be updated with Acknowledgement Date after saving PLA entry in PLA invoice window.
    a. Yes
    b. No

    53. Sale Tax Concession Form can be issued immediately after entering and saving Supplier Invoice.
    a. Yes
    b. No

    54. Which of the following information is NOT used by Oracle Assets in India Localization for calculating depreciation as per IT Act?
    a. Block of assets
    b. Date Placed In Service
    c. Date of Acquisition
    d. Applicable Depreciation Rate %
    e. Depreciation Rate

    55. Excise Registers are updated based on ___________ in the Bond Register Setup used for transaction?
    a. Transaction Source
    b. Transaction Type
    c. Transaction Date
    d. Transaction Currency
    e. Exchange Rate
    mga407 and manoj kumar sahu say Thanks.


  2. #2
    anna575 is offline Junior Member
    Points: 260, Level: 5
    Join Date
    16 Aug 2010
    Posts
    22
    Points
    260

    Re: R12 Oracle Financials FAQ

    Well, There are a lot of Oracle financial which is very useful for us. I am also fresher to Oracle Financial. All of these are very good kind of FAQs, it is very necessary for us.

    Well, There are a lot of oracle financial which is very helpful... I am fresher to oracle financial. All of these are very good kind of FAQs, it is necessary for us. Thanks...
    Last edited by rajavu; 08-18-2010 at 05:33 AM. Reason: One post Doesn't have content.

  3. #3
    OraHelp12 is offline Junior Member
    Points: 210, Level: 4
    Join Date
    19 Mar 2011
    Posts
    9
    Points
    210

    Re: R12 Oracle Financials FAQs

    did anybody answer these questions? where can I find the answers to these questions, are they found in one place?

  4. #4
    Sadik's Avatar
    Sadik is offline Administrator
    Points: 35,230, Level: 100
    Join Date
    03 Aug 2008
    Location
    Kolkata, India
    Posts
    1,861
    Points
    35,230

    Re: R12 Oracle Financials FAQs

    Quote Originally Posted by OraHelp12 View Post
    did anybody answer these questions? where can I find the answers to these questions, are they found in one place?
    You can try the Doc section.
    Learn Oracle with Oracle forum. Check out General Discussion Forums

  5. #5
    OraHelp12 is offline Junior Member
    Points: 210, Level: 4
    Join Date
    19 Mar 2011
    Posts
    9
    Points
    210

    Re: R12 Oracle Financials FAQs

    please direct me to the 'Doc section' as in your reply..

  6. #6
    ajaythana is offline Junior Member
    Points: 80, Level: 1
    Join Date
    11 Feb 2011
    Posts
    3
    Points
    80

    Re: R12 Oracle Financials FAQs

    Answers

    1 C
    2
    3 B
    5 B
    6 A
    7 C
    8 B
    9 B
    10 B 30
    11 D
    12 B
    13 B
    14 B
    15 B
    16 A
    17 A
    18 F ( PROBABLY, NOT SURE)
    19 B
    20 B
    21 A
    22 E
    23 D
    24 B
    25 B
    27 C
    28 A
    29 B
    30 c
    31 B
    35 B
    36 C
    40 B
    41 D
    42 D
    44 C
    45 B
    46 C
    48 D
    49 C
    50 D
    54 C
    Sadik says Thanks.

  7. #7
    OraHelp12 is offline Junior Member
    Points: 210, Level: 4
    Join Date
    19 Mar 2011
    Posts
    9
    Points
    210

    Re: R12 Oracle Financials FAQs

    thanks.. very helpful..
    Amaluri says Thanks.

  8. #8
    mismary207 is offline Junior Member
    Points: 20, Level: 1
    Join Date
    18 Oct 2011
    Posts
    2
    Points
    20

    Re: R12 Oracle Financials FAQs

    Hi,

    Thanks very much for this comment. It help me to think about my ideals.

    Tks again and pls keep posting.

    If you want to get more materials that related to this topic, you can visit: Accounting clerk interview questions

    Best regards.
    Last edited by mismary207; 12-15-2011 at 01:07 AM.

  9. #9
    Gambit693 is offline Junior Member
    Points: 10, Level: 1
    Join Date
    12 Mar 2013
    Posts
    1
    Points
    10

    Re: R12 Oracle Financials FAQs

    The missing answer to question 2 is 'A'

Other Solutions
  1. Oracle financials AP, AR, GL interview Question
    By Moonwalker in forum Interview and Jobs Discussions
    Replies: 5
    Last Post: 07-16-2012, 01:10 PM
  2. oracle faqs...........basic interview questions
    By kingdoit99 in forum Interview and Jobs Discussions
    Replies: 6
    Last Post: 04-28-2012, 04:59 PM
  3. hi everybody (Oracle Financials)
    By qaiser11 in forum Introduce Yourself
    Replies: 1
    Last Post: 02-28-2011, 07:40 AM
  4. Oracle 11i / R12 Financials Training
    By iwareoracle in forum External Resources / Market Place
    Replies: 0
    Last Post: 06-25-2009, 11:48 AM
  5. Oracle Functional Financials- GL/FA and CM- Brazil
    By JobsConnector in forum Jobs Board
    Replies: 0
    Last Post: 11-22-2008, 02:21 PM